1948

De automobiel rijdt al sinds eind 19e eeuw rond op de Vlaamse wegen, maar het is pas na WOII dat ook de middenklasse de weg naar hét vervoersmiddel bij uitstek ontdekt. En meteen ook de weg naar Garage Mertens.

Meer zelfs: Romain Mertens en zijn kompaan dhr. Verniers waren pioniers toen er werd begonnen met de invoer en verdeling van het merk Volkswagen in België. De ene hield zich bezig met de technische kant van de zaak, terwijl Romain de verkoop en het boekhoudkundige gedeelte op zich nam.

Enig probleem: een toonzaal en werkplaats bouwen. Zonder was het immers onmogelijk om Volkswagen te verdelen en verkopen. Het moest vooruitgaan. De alombekende Deutsche Gründlichkeit. Ook vandaag staat het Duitse label nog steeds voor kwaliteit en degelijkheid.

Het pand aan de Parklaan in Sint-Niklaas werd feestelijk in gebruik genomen in 1958. En vanaf dan ging het razendsnel. Niet alleen Volkswagen en Studebaker werden aan de man gebracht. Ook de bedrijfsvoertuigen van Volkswagen en de merken Karmann-Ghia en Porsche werden op hoogstaand niveau uit de showroom gereden.

1958

1967

In 1967 bereikte Garage Mertens een nieuwe mijlpaal. Het eerste contract met invoerder D’Ieteren werd ondertekend. Het objectief van dat jaar? 323 voertuigen verkopen. Op dat moment had de familie Mertens nog geen flauw idee over de hoge toppen die ze zouden gaan scheren…

Tussen dat immens belangrijke contract in 1967 en 1998 gaat het Garage Mertens voor de wind. De opening van een extra vestiging in Temse, de komst van Audi,… Het komt zelfs zo ver dat de garage op de Parklaan te klein is geworden. Op dat moment beslissen zaakvoerders Dirk en Gina Mertens – broer en zus hebben de fakkel inmiddels overgenomen – om nog eens uit te breiden.

De huidige showroom op Europark-Zuid ziet het levenslicht. Maar dat is niet alles. Enkele jaren later neemt Garage Mertens ook de naastgelegen concessie  over om Audi in onder te brengen. Op die manier krijgt het premiummerk de uitstraling en erkenning die het verdient.

1998

2016

In 2016 werd het bedrijf verkocht aan Dominique Desrumaux en Fien Vervaeke die al reeds het merk Skoda in Sint-Niklaas en Dendermonde verdeelden. Het ambitieuze koppel blijft niet bij de pakken zitten en gaat voor vernieuwing én nog meer kwaliteit.

Amper twee jaar na de overname wordt Garage Buslot aan de groep toegevoegd. Op die manier kunnen de klanten in extra vestigingen in Dendermonde en Lokeren terecht. 

2018

Volkswagen Dendermonde
Audi Lokeren
Skoda Dendermonde
Volkswagen Lokeren

2020 - 2021

SEAT en CUPRA worden aan de groep toegevoegd, Volkswagen Sint-Niklaas staat op het punt om een gloednieuw onderkomen te krijgen en vormen een nieuwe skyline op de Grote Baan 80.

Onze pijlers zijn ook de basis van ons bestaan:

Merken

Iedere wagen heeft een unieke uitstraling… een typerend karakter. Het vertelt een apart en eigen verhaal. Dat beseffen wij als geen ander. Dankzij ons uitgebreide aanbod als officiële verdeler aan de merken Volkswagen, Audi, SEAT, CUPRA, Skoda en Volkswagen Bedrijfsvoertuigen geven we je de kans om je eigen verhaal te vertellen. 

Mensen

Echte autokenners.… Ja, zo mag je ons gerust noemen. Dagelijks laten we ons inspireren door de nieuwste technologieën en innovaties. Want we beseffen; de toekomst ligt voor ons. Jij bent onze absolute topprioriteit

Mobiliteit

Jouw mobiliteit geniet onze voorrang. Ons doel? Jou eindeloos rijplezier garanderen, zodat jij je nooit meer zorgen hoeft te maken om ergens veilig, op tijd en in stijl aan te komen. Onze locaties in Sint-Niklaas, Dendermonde en Lokeren zorgen ervoor dat jij altijd in de buurt bent van Garage Mertens. 

 

garage mertens sint-niklaas

2024

Na 8 jaar met passie en toewijding te hebben gewerkt, dragen Dominique en Fien nu de fakkel van Garage Mertens over aan de Van Mossel Automotive Group. Hun leiderschap heeft ons gebracht waar we vandaag zijn, en we zijn dankbaar voor hun bijdrage aan het succes van onze groep.

Van Mossel is actief in zes landen: Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk, met als hoofdkantoor in Nederland. Als officiële dealer van maar liefst 41 automerken biedt Van Mossel een uitgebreide selectie aan voertuigen in België. 

Maar dat is niet alles! Naast verkoop en leasing biedt Van Mossel ook schadeherstel, glasreparatie, financiële diensten, carrosseriebouw, belettering en energieoplossingen aan. 

Welkom bij Van Mossel, dé partner voor alle aspecten van mobiliteit en autobeheer!