Volkswagen Personenauto's overtreft aanzienlijk de Europese CO2-vlootdoelstellingen voor 2020

Op basis van voorlopige cijfers heeft Volkswagen de ambitieuze Europese vlootdoelstellingen inzake CO2-uitstoot voor 2020 overtroffen, door ongeveer zes miljoen gram minder CO2 uit te stoten dan wettelijk is voorgeschreven. De vloot van nieuwe personenwagens in de Europese Unie bereikte een gemiddelde CO2-uitstoot van 92g/km; de wettelijke CO2-doelstelling voor het merk was 97g/km. In vergelijking met het voorgaande jaar is de CO2-uitstoot dus met 22 procent gedaald.

 

"Volkswagen blijft vooruitgang boeken in de transformatie van de industrie. In 2015 lanceerden we de grootste en meest uitgebreide elektrische campagne in de industrie. Het feit dat onze CO2-doelstellingen duidelijk zijn overtroffen, bewijst dat het merk op de goede weg is. In 2021 zullen we de transformatie naar E-mobiliteit opnieuw versnellen met nieuwe modellen", aldus Ralf Brandstätter, voorzitter van de Raad van Bestuur van Volkswagen.

 

Het bedrijf investeert van 2020 tot 2024 meer dan elf miljard euro in elektromobiliteit, waarbij het na de fabrieken in Zwickau en Dresden ook andere productiefaciliteiten zoals Emden en Chattanooga (VS) transformeert, en is van plan om tegen 2025 twintig nieuwe volledig elektrische modellen op de markt te brengen. "We willen Volkswagen ontwikkelen tot het meest gewilde merk voor duurzame mobiliteit. Wij zetten dit plan met onze ‘Way to Zero’ consequent voort en zullen het merk in de toekomst nog meer elektrificeren", aldus nog Brandstätter. In het lopende boekjaar zal Volkswagen zijn gamma op basis van het modulaire platform voor elektrische aandrijving (MEB) verder uitbreiden: de volledig elektrische modellen ID.4, ID.4 GTX en ID.5 worden achtereenvolgens op de internationale markten gelanceerd.

 

Met de lancering van de E-campagne heeft Volkswagen al meer E-auto's afgeleverd dan ooit tevoren, 212.000 in het afgelopen jaar. Het aandeel volledig elektrische voertuigen in dit cijfer verdrievoudigde tegenover het vorige jaar tot 134.000 - inclusief 56.500 voertuigen van het volledig elektrische ID.3-model. In Finland, Slovenië en Noorwegen was de ID.3 in december de meest geleverde BEV - en in Nederland al drie maanden op rij. In Zweden was de ID.3 in december 2020 zelfs absoluut de bestverkochte auto - ongeacht het type aandrijving. In Nederland en Duitsland sprong Volkswagen ook naar de eerste plaats bij de volledig elektrische voertuigen in 2020 als geheel - met een aandeel van 23,8 procent in de BEV-markt in Duitsland en 23 procent in Nederland.

 

De definitieve bevestiging van de waarden door de EU-Commissie vindt later plaats.