Audi

Voor het eerst vindt de presentatie van AUDI AG op Auto Shanghai 2021 plaats met twee partners op een gedeelde beursstand. Audi en zijn Chinese partnerbedrijven FAW en SAIC tonen niet minder dan vier wereldpremières. Het gloednieuwe Audi A6 e-tron conceptvoertuig en enkele nieuwe modellen specifiek voor de Chinese markt: de all-round vernieuwde Audi Q5L, daarnaast de Audi A7L en een SUV-studiemodel, nog onder een hoes gehouden, met de naam Audi concept Shanghai - de eerste twee producten gemaakt door een nieuwe partner, SAIC Audi.

Eind 2020 kondigde het bedrijf de oprichting aan van de Audi FAW NEV Co. In samenwerking met zijn langdurige joint-venture partner FAW bouwt Audi momenteel een volledig nieuwe autofabriek speciaal voor de toekomstige generatie elektrisch aangedreven modellen op basis van het nieuwe technologieplatform PPE (Premium Platform Electric).

Audi breidt haar aanwezigheid in China verder uit via een tweede partnership. De samenwerking met de SAIC Motor Corporation begint dit jaar met productie in de fabriek van Volkswagen in Anting/Shanghai.

De showauto met de naam Audi A6 e-tron concept laat voor het eerst zien hoe een voertuig op basis van het PPE-platform, dat exclusief voor e-wagens gereserveerd is, eruit zou kunnen zien: een 4,96 meter lange Sportback, even elegant als dynamisch, met een 100kWh-batterij die voor een rijbereik van meer dan 700 kilometer zorgt (volgens de WLTP norm). De toekomstige serieversie zal in Europa en China worden geproduceerd, en is bedoeld voor verkoop over de hele wereld. De 800-volttechnologie aan boord maakt extreem snel opladen mogelijk: het duurt niet meer dan 10 minuten om genoeg energie op te laden voor 300 km.

In 1988 was Audi de eerste premiumfabrikant die in China met lokale productie begon, in de FAW-Volkswagen joint venture. Sindsdien zijn in China ongeveer 7 miljoen voertuigen afgeleverd.

Foto 1 / 1
Dichtsbijzijnde vestiging*
Welke dag past het je?*
Voorkeursuur*
*niet mogelijk op zaterdag
Aanspreektitel: