Škoda
 • Eerste ŠKODA-productiemodel op MEB-basis 
 • Achter- of vierwielaandrijving, drie batterijformaten en vijf vermogensversies van 109 tot 225 kW
 • Groot rijbereik tot 510 km* in de WLTP-cyclus en snel laden
 • Emotionele en dynamische vormtaal, opvallende ŠKODA-grille met verlicht radiatorrooster als optie
 • Nieuw Design Selection-concept voor het interieur en merktypische royale ruimte voor passagiers en bagage
 • Founders Edition, beperkt tot 1.895 exemplaren, brengt hulde aan de succesvolle 125-jarige geschiedenis van het bedrijf

Met de lancering van zijn gloednieuwe ENYAQ iV zet ŠKODA de volgende systematische stap in de uitvoering van zijn E-Mobility-strategie. De volledig elektrische SUV is het eerste productiemodel van de Tsjechische autoconstructeur dat gebaseerd is op het modulaire MEB-platform voor elektrische auto's van de Volkswagen-groep. De ŠKODA ENYAQ iV biedt achter- of vierwielaandrijving, samen met een rijbereik dat perfect geschikt is voor dagelijks gebruik, tot 510 km* in de WLTP-cyclus, en een ruimtelijkheid die typisch is voor het merk. ŠKODA blijft zijn emotionele vormtaal verder ontwikkelen; in dit verband pakt de nieuwe SUV uit met een volledig nieuw interieurconcept, dat uitpakt met Design Selections in plaats van klassieke afwerkingsniveaus en een gloednieuwe structuur voor de beschikbare opties. Een bijzonder hoogtepunt is de exclusieve ENYAQ iV Founders Edition, die beperkt is tot 1.895 exemplaren en het 125-jarig bestaan van het bedrijf herdenkt.

 

Thomas Schäfer, CEO van ŠKODA AUTO, zei: "De lancering van de ENYAQ iV luidt een nieuw tijdperk in voor ŠKODA. Dit is onze eerste volledig elektrische auto die gebaseerd is op het MEB-platform. Met de lancering van dit model maken we E-Mobility Simply Clever, met een groot rijbereik, snel laden, bedieningsgemak en betaalbare prijzen. De ENYAQ iV wordt gebouwd in het hart van ŠKODA, Mladá Boleslav. Zo is onze hoofdfabriek de enige productiefaciliteit voor MEB-voertuigen in Europa buiten Duitsland. Dit is een groot bewijs van ŠKODA’s expertise en ik wil mijn dank betuigen aan het hele team dat de ENYAQ iV productieklaar heeft gemaakt. Het is een geweldige auto en ik ben echt trots op het team."

 

Meteen na de wereldpremière van de nieuwe ŠKODA ENYAQ iV is het in veel landen mogelijk om het basismodel, andere varianten en een van de exclusieve en bijzonder rijkelijk uitgeruste Founders Editions te reserveren. Deze laatste reeks is beperkt tot 1.895 exemplaren en brengt hulde aan de succesvolle geschiedenis van het bedrijf en de oprichting door Václav Laurin en Václav Klement 125 jaar geleden. Op het multifunctionele leren stuurwiel prijkt een Founders Edition-logo – geproduceerd door de Tsjechische kristalfabrikant Preciosa – met een modelnummer, dat bevestigt dat de auto deel uitmaakt van een beperkte reeks. De levering is gepland in 2021.

 

Founders Edition compleet met verlicht radiatorrooster en lichtmetalen 21-duimsvelgen

De Founders Edition en de ENYAQ RS iV zijn uitgerust met een Crystal Face, met een prachtig, verlicht radiatorrooster. Voor de ENYAQ 80 iV en ENYAQ 80x iV is het als optie verkrijgbaar. Het front met kristallijne look van de ENYAQ iV wordt verlicht door 130 leds – een designaccent dat ook al te zien was op de conceptstudie ŠKODA VISION iV. De Founders Edition is verkrijgbaar in twee motor-/batterijvarianten en twee kleuren. Bovendien wordt hij geleverd met lichtmetalen 21-duimsvelgen, sportieve skirts voor- en achteraan en de ecoSuite Design Selection met duurzaam gelooid leer.

 

Belangrijkste kenmerken van de gloednieuwe ŠKODA ENYAQ iV in één oogopslag:

 

 • Elektrische aandrijflijn: De ENYAQ iV beschikt over een volledig nieuw aandrijfconcept, waarbij handig gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden die het modulaire MEB-platform voor elektrische auto's van de Volkswagen-groep te bieden heeft. Het MEB bestaat uit het zogenaamde skateboardplatform, waarbij de batterij in de vloer is verwerkt om ruimte te besparen. Drie batterijformaten, vijf vermogensversies van 109 tot 225 kW en achter- of vierwielaandrijving voldoen aan vele verschillende behoeften en toepassingen. Met een rijbereik tot 510 km* in de WLTP-cyclus is de ENYAQ iV een ideale gezel voor dagelijkse verplaatsingen. Bovendien kan hij aanhangwagens tot 1.400 kg (8% helling) of 1.200 kg (12% helling) trekken.

 

 • Veiligheid: Nieuwe assistentiesystemen zijn onder andere de Travel Assist, die nu nog meer functies heeft, evenals getraind parkeren vanop afstand.

 

 • Koetswerk: De vormtaal van de ENYAQ iV is emotioneel, krachtig en dynamisch. De nieuwe SUV wordt gekenmerkt door perfecte proporties en buitengewone ruimtelijkheid. Hij biedt een vergelijkbare binnenruimte als een ŠKODA KODIAQ, hoewel hij korter is dan een ŠKODA OCTAVIA. De verlichte Crystal Face – met een geanimeerde Coming/Leaving Home-functie – en full-ledmatrixkoplampen sieren als optie het opvallende front dat pronkt met de grote ŠKODA-grille. De full-ledachterlichten omvatten dynamische richtingaanwijzers en hebben ook een geanimeerde Coming/Leaving Home-functie.

 

 • Interieur: Nieuwe Design Selections vervangen de klassieke afwerkingsniveaus en bepalen nieuwe normen voor het interieur. Elke Design Selection, samengesteld door materiaalconceptontwerpers van ŠKODA, zorgt voor een smaakvol interieur dat een uitzonderlijk goed gevoel biedt en is voorzien van natuurlijke, duurzaam verwerkte en gerecycleerde materialen. Een nieuwe, duidelijkere structuur van de beschikbare keuzemogelijkheden – tien themapacks en enkele individuele opties – maakt het mogelijk om het voertuig snel en eenvoudig aan te passen aan de smaak van de eigenaar.

 

 • Connectiviteit: Het centrale scherm van de ENYAQ iV is met zijn 13 duim groter dan dat van elke andere ŠKODA. Bovendien is de volledig nieuwe SUV altijd online en slim verbonden. Het opladen van de batterij en de klimaatregeling van het interieur kunnen gemakkelijk vanop afstand worden bediend via de ŠKODA Connect-app.

 

 • Simply Clever: ŠKODA heeft Simply Clever-oplossingen ontwikkeld speciaal voor elektrische voertuigen, zoals een reiniger voor de laadkabel, een beschermkap voor de laadaansluiting en een compartiment voor de laadkabel onder de koffervloer. De nieuwe middenconsole met twee niveaus biedt veel ruimte. Een vernuftig inzetstuk zorgt ervoor dat de valse koffervloer netjes en opgeruimd is. In de ENYAQ iV zit de klassieke ŠKODA-ijskrabber binnen in de auto, meer bepaald aan de binnenkant van de achterklep.

 

 • Opladen: De MyŠKODA Powerpass zorgt ervoor dat eigenaren hun voertuigen aan de meeste oplaadpunten in de Europese Unie gemakkelijk en comfortabel kunnen opladen met slechts één enkele kaart. Daarnaast is ŠKODA ook betrokken bij de uitbouw van het Ionity-snellaadnetwerk in heel Europa. Het merk biedt drie versies van de ŠKODA iV-wallbox voor thuis opladen. Met behulp van de snellaadkabel kunnen de eigenaren hun ŠKODA ENYAQ iV ook aan snellaadstations opladen.

 

ŠKODA ENYAQ iV – Technische informatie in één oogopslag*

Afmetingen

4.649×1.879×1.616 mm, wielbasis: 2.765 mm

Model

ENYAQ 50 iV

ENYAQ 60 iV

ENYAQ 80 iV

ENYAQ 80x iV

ENYAQ RS iV

Wielaandrijving

4×2

4×2

4×2

4×4

4×4

Max. vermogen

109 kW

132 kW

150 kW

195 kW

225 kW

Max. koppel

220 Nm

310 Nm

310 Nm

425 Nm

460 Nm

Acceleratie

(0-100 km/u)

11,4 s

8,7 s

8,5 s

6,9 s

6,2 s

Topsnelheid

160 km/u

160 km/u

160 km/u

160 km/u

180 km/u

Rijbereik (WLTP)

340 km

390 km

510 km

460 km

460 km

 

*Alle gegevens zijn voorlopig 

ŠKODA ENYAQ iV
ŠKODA ENYAQ iV
ŠKODA ENYAQ iV
ŠKODA ENYAQ iV
ŠKODA ENYAQ iV
Foto 1 / 1
Dichtsbijzijnde vestiging*
Welke dag past het je?*
Voorkeursuur*
*niet mogelijk op zaterdag
Aanspreektitel: