Volkswagen

Wolfsburg (Duitsland) - De nieuwe Taigo is er klaar voor! Vooruitlopend op de officiële Europese première van het model, heeft Volkswagen de naam van zijn aanstaande crossover onthuld.  De Taigo is een nieuwe toevoeging aan de reeks SUV's van Volkswagen in het segment van de kleine voertuigen. Hij maakt indruk met een dynamisch en emotioneel design. Het nieuwe model wordt ook geleverd met een veelheid aan assistentiesystemen en state-of-the-art connectiviteit. 

De nieuwe Taigo

Het wachten is voorbij voor wie op zoek was naar een CUV (Crossover Utility Vehicle) die een verhoogde zitpositie combineert met een sportief coupé-silhouet. De nieuwe Taigo komt op de markt met zuinige TSI-motoren, standaard LED-koplampen, een modern bedieningsconcept, een volledig digitale cockpit en een veelheid aan assistentiesystemen.

 

De Taigo is gebaseerd op het succesvolle Nivus-model uit Brazilië, en zal voor de Europese markt worden geproduceerd in Pamplona, Spanje. De nieuwe CUV maakt deze zomer zijn debuut en komt eind 2021 op de markt.

1Het voertuig is een concept car in bijna-fabricage en nog niet beschikbaar voor verkoop in Europa.