De Škoda Fabia schittert in het Belgische rallykampioenschap.

In 2021 viert ŠKODA de 120ste verjaardag van zijn eerste aanwezigheid in gemotoriseerde sporten. Meer dan eeuw na die start kan het Tsjechische merk nog steeds schitteren op de rallywegen, dankzij de FABIA Rally2 Evo. Na de titels van de Noor Andreas Mikkelsen in WRC2 en het Europese rallykampioenschap, en enkele nationale titels (waarbij die in Italië, Finland, Oostenrijk, Polen en Portugal) mikt ŠKODA nu ook op het Belgische kampioenschap. Aan het stuur van hun FABIA Rally2 Evo wisten Adrian Fernémont (met Samuel Maillen als corijder) en Ghislain de Mévius (samen met co Johan Jalet) in de hyperpopulaire Condrozrally een podiumplaats te veroveren.

 

“Sinds 2014 was het steeds een piloot die met een ŠKODA aan de slag ging die de Belgische rallytitel wist te veroveren”, stelt Liana Picard, PR Manager en woordvoerster van het merk in België. “Na de drie titels van Freddy Loix in 2014, 2015 en 2016 bewezen ook Vincent Verschueren, Kris Princen en Adrian Fernémont de kwaliteiten van de ŠKODA op ’s lands rallywegen. We zijn dus heel blij vast te stellen dat Adrian Fernémont en Ghislain de Mévius tot de Spa Rally, de slotwedstrijd van het seizoen, om de nationale titel kunnen strijden. De kans is reëel dat het Belgische rallykampioenschap voor een zevende opeenvolgende keer door een ŠKODA-piloot wordt gewonnen!”

 

In aanwezigheid van duizenden fans wist de ŠKODA FABIA Rally2 ook in de Condrozrally opnieuw van zich te laten spreken, waardoor het sportieve imago van het merk nog eens extra in de verf werd gezet. “De 120ste verjaardag van onze aanwezigheid in de gemotoriseerde sporten geeft ons ook de gelegenheid nog eens aan te tonen in welke mate ŠKODA zijn reputatie van betrouwbaar en performant merk aan de autosport te danken heeft”, vervolgt Liana Picard. “In onze strijd met de concurrentie is het merk zichzelf steeds in vraag blijven stellen, blijven bijleren, blijven evoluties aanbrengen, om zo steeds sterker voor de dag te komen. Bij de 23 bolides die in de Rally2-categorie aan de start stonden kon men 12 ŠKODA FABIA’s tellen, wat onze alom aanwezigheid op deze specifieke markt bevestigt. En met vijf FABIA’s in de uiteindelijke top 10 is duidelijk dat die piloten  ook de juiste keuze hebben gemaakt. Omdat ŠKODA Motorsport volop bezig is aan de ontwikkeling van een nieuwe FABIA Rally2, op basis van de straatversie van onze toekomstige FABIA, kunnen we ook stellen dat dit avontuur nog lang niet afgelopen is.”

 

Sébastien Bedoret en co-piloot Hans Delorge stonden in de Condrozrally voor de laatste keer dit seizoen aan de start van een manche van het Belgische rallykampioenschap. Met een zevende plaats haalden ze niet het verhoopte resultaat. “De afstellingen die we voor de wedstrijd hadden vastgelegd zorgden er voor dat onze wagen op de modderige wegen heel lastig te besturen viel”, stelt de 26-jarige piloot die de kleuren van ŠKODA België verdedigt. “En er lag dit weekend heel wat modder op het parcours! Samen met de mensen van SXM Compétition hebben we in de loop van de rally nog geprobeerd om de situatie te verbeteren, maar eigenlijk was dat te laat. Om te winnen in het Belgische rallykampioenschap moeten alle puzzelstukjes op zijn plaats vallen. Voor de Condrozrally hadden we nochtans al bewezen over de nodige snelheid te beschikken om zo een zege te kunnen claimen. In de Ypres Rally Belgium leken we voor de pechduivel toesloeg lange tijd op weg naar de overwinning – we waren zelfs sneller dan de tenoren van het WRC2-  en WRC3-wereldkampioenschap. Nadien leek het onmogelijk om nog meer pech te vermijden. Maar ik wil geen excuses zoeken. Geluk kan je zelf forceren en we weten maar al te goed waar we in de toekomst aan kunnen werken. Dat zullen we dan ook doen, met één belangrijk doel voor ogen: opnieuw een plaats voorin veroveren!”

Foto 1 / 1

MERTENS SINT-NIKLAAS ŠKODA

Grote Baan 80, 9100 Sint-Niklaas

MERTENS DENDERMONDE ŠKODA

Korte Dijkstraat 75, 9200 Dendermonde

MERTENS LOKEREN ŠKODA

Brandstraat 19, 9160 Lokeren
Enkel onderhoud en services