De nieuwe Volkswagen T-Roc: expressief design en innovatieve technologie

  • Nieuwe versies van de T-Roc, de T-Roc R en de T-Roc Cabriolet bij de dealers in het voorjaar van 2022
  • Compact crossover-model uitgerust met technologie uit hogere voertuigklassen: deels geautomatiseerd rijden en IQ.LIGHT met LED-matrixkoplampen
  • Hoogwaardig interieur met nieuw ontworpen dashboard en infotainmentdisplay, met Digital Cockpit als standaard
  • Het nieuwste hoofdstuk in het succesverhaal: wereldwijd meer dan een miljoen verkochte exemplaren in slechts vier jaar

Wolfsburg, Duitsland - Wereldpremière voor de nieuwe T-Roc: met een fris design, innovatieve assistentiesystemen en talrijke digitale diensten zet Volkswagen het succesverhaal van zijn compacte crossovermodel voort.
Een aangescherpt exterieur bepaalt het onmiskenbare uiterlijk van de nieuwe T-Roc, T-Roc R en T-Roc Cabriolet. Het interieur werd verfijnd met hoogwaardige materialen, een nieuw ontworpen infotainmentdisplay en de Digital Cockpit als standaard. Innovatieve technologie uit hogere voertuigklassen is nu geïntegreerd in de compacte SUV-modelfamilie - in de vorm van IQ.Light, met LED-matrixkoplampen, en de assistentiesystemen van IQ.Drive met Travel Assist, evenals de voorspellende ACC cruise control. Op die manier zet Volkswagen in het kader van zijn ACCELERATE-strategie grote stappen om een softwaregeoriënteerde mobiliteitsaanbieder te worden.

 

De combinatie van een vooruitstrevende look, sportieve prestaties en rotsvaste veelzijdigheid hebben van de T-Roc in de afgelopen vier jaar een populaire, bestverkochte auto gemaakt. Zonder directe voorganger werd hij van de ene op de andere dag een belangrijke pijler in het productprogramma van Volkswagen. Sinds de marktintroductie in 2017 zijn er meer dan een miljoen exemplaren van de compacte SUV verkocht. Sinds eind 2019 omvat het modellengamma een uiterst sportieve T-Roc R. Sinds het voorjaar van 2020 verenigt de T-Roc Cabriolet de sterke punten van een SUV met de mogelijkheid om met het dak naar beneden te rijden.

Geraffineerd interieur, aangescherpt exterieurdesign
Met een oppervlak met schuimrug en kenmerkende naden brengt het nieuwe dashboardpaneel moderne en hoogwaardige designaccenten in het interieur van de nieuwe T-Roc. Het infotainmentdisplay is nu vormgegeven als een tablet en op het dashboardpaneel geplaatst in één lijn met het instrumentenpaneel achter het stuurwiel. Afhankelijk van de uitrusting meet het infotainmentscherm 8,0 inch of 9,2 inch. De compacte SUV wordt standaard geleverd met een digitaal instrumentencluster dat optioneel verkrijgbaar is met een grootte tot 10,25 inch als de Digital Cockpit Pro. Het multifunctionele stuurwiel,

dat eveneens tot het standaardpakket behoort, heeft een nieuw design dat bijdraagt tot de intuïtieve bediening van de auto.

Hoogwaardige stoffen deurbekleding is nu standaard. In de uitrustingslijnen Style en R-Line zijn de deurbekleding en de armsteunen uitgevoerd in kunstleer en voorzien van designnaden, net als de hoofdsteunen. Een ander kenmerk van de Style-uitrustingslijn zijn de middenpanelen van de comfortzetels in ArtVelours. In combinatie met de R-Line zijn als optie sportstoelen van topklasse voor zowel de bestuurder als de voorpassagier (voorheen alleen leverbaar in de T-Roc R), evenals nappalederen bekleding, leverbaar.

De lijnen van het exterieur van de nieuwe T-Roc zijn aangescherpt, waardoor het onmiskenbare crossover-design nog meer opvalt. LED-koplampen en verduisterde achterlichten behoren tot de standaarduitrusting. IQ LIGHT met LED-matrixkoplampen en een verlichte grillestrip, evenals achterlichtclusters met een nieuwe grafische structuur en dynamische richtingaanwijzer zijn op aanvraag leverbaar. Vijf nieuwe lakkleuren voor het exterieur en nieuw ontworpen lichtmetalen 17- en 19-inchwielen bieden klanten nog meer mogelijkheden om hun auto aan te passen.

Nieuwe niveaus van digitalisering en connectiviteit

De nieuwe T-Roc is standaard uitgerust met de geavanceerde assistentiesystemen Front Assist en Lane Assist. Bovendien maken de nieuwe IQ.DRIVE Travel Assist en Predictive Cruise Control het mogelijk om bij snelheden tot 210 km/u te assisteren bij het sturen, remmen en optrekken. Door de signalen van de frontcamera en de GPS- en kaartgegevens te integreren, kan het voertuigcontrolesysteem informatie over de plaatselijke snelheidsbeperkingen, stadsgrensborden, kruispunten en rotondes integreren.

De nieuwe T-Roc is uitgerust met de derde generatie van de Modular Infotainment Toolkit (MIB3), die het gebruik van een verscheidenheid aan online functies en diensten mogelijk maakt. We Connect Plus-diensten kunnen in Europa een jaar lang gratis worden gebruikt als onderdeel van het standaardpakket Dit betekent dat natuurlijke online spraakbediening en streamingdiensten beschikbaar zijn. Apple CarPlay™- en Android Auto™-functies kunnen desgewenst ook draadloos in het bedieningssysteem worden geïntegreerd via App-Connect Wireless.

Efficiënte TSI- en TDI-motoren, 7-traps DSG en 4MOTION als optie leverbaar

In het gevarieerde aandrijvingsportfolio van de nieuwe T-Roc kan worden gekozen uit drie TSI- en twee TDI-motoren. Afhankelijk van de gekozen aandrijving wordt de vooras aangedreven door een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een 7-traps DSG. De 1,0-liter driecilinder TSI-motor heeft een maximumvermogen van 81 kW (110 pk)1. De viercilinders leveren 110 kW (150 pk) als 1,5-liter TSI2/3 en 140 kW (190 pk) als 2,0-liter TSI4. Het gamma wordt gecompleteerd door twee 2,0-liter TDI-viercilindermotoren met een vermogen van respectievelijk 85 kW (115 pk)6 en 110 kW (150 pk)7. Als alternatief voor de voorwielaandrijving zorgt de 4MOTION vierwielaandrijving in combinatie met de 110 kW (150 PS)8 dieselmotor voor een superieure krachtoverbrenging. De 2,0-liter TSI met 140 kW (190 pk)4 is standaard gecombineerd met 4MOTION.

Verkrijgbaar in een basisversie en drie verdere voorgeconfigureerde uitrustingslijnen

Dankzij een nieuwe indeling van de uitrustingslijnen kan de T-Roc nog gemakkelijker aan de individuele smaak worden aangepast. Naast de basisversie van de T-Roc is de compacte SUV in heel Europa verkrijgbaar in de nieuw geconfigureerde versies Life, Style en R-Line. De uitrustingsline Style gaat prat op tweekleurig lakwerk, extra chroomelementen, achtergrondverlichting en comfortabele zetels in het interieur. Het exterieurdesign en de uitrusting van de R-Line zijn nu nog meer gebaseerd op het topmodel T-Roc R. Het unieke karakter komt op vele manieren tot uiting, zoals in een opvallend, sportief bumperontwerp en een multifunctioneel sportstuur met touch control. Daarnaast beschikt de nieuwe T-Roc in combinatie met de R-Line uitrustingslijn over een sportpakket met onder meer rijprofielkeuze, progressieve besturing en sportloopwerk. Bovendien kunnen klanten kiezen voor een Black Style-designpakket in combinatie met de uitrustingslijnen Style en R-Line. De zwarte designelementen in het exterieur en interieur zorgen voor een subtiel sportieve look.

De nieuwe T-Roc R: veelzijdige prestaties

Met zijn viercilindermotor van 221 kW (300 pk)5 is de nieuwe T-Roc R de meest dynamische compacte SUV van de modelfamilie. Ook het standaard sportonderstel en de 4MOTION vierwielaandrijving dragen daartoe bij. Naast het kenmerkende geluid worden de sportieve prestaties ook visueel geaccentueerd in het interieur en het R-specifieke exterieur. Het nieuw ontworpen sportstuur met lederen stuurwiel is voorzien van touchbediening en de modelspecifieke R-knop voor directe toegang tot de selectie van het rijprofiel.

De nieuwe T-Roc Cabriolet: Rijplezier, vrijheid en levenslust

De nieuwe versie van de T-Roc Cabriolet signaleert nu meer dan ooit rijplezier, vrijheid en levenslust. Als open-top crossovermodel verenigt hij de robuustheid van een SUV met het plezier van een cabriolet. De nieuwe T-Roc Cabriolet heeft een elektrisch bediende stoffen softtop met drie lagen, die in minder dan negen seconden kan worden geopend. De open-top vierzitter is verkrijgbaar in de uitrustingslijnen Style en R-Line. Klanten kunnen kiezen uit een 1,0-liter TSI-motor met 81 kW (110 pk)9 en een 1,5-liter TSI met 110 kW (150 pk)10/11.

Al vanaf eind deze week zijn de nieuwe T-Roc en de nieuwe T-Roc Cabriolet te bestellen; de nieuwe T-Roc R is leverbaar vanaf het begin van het nieuwe jaar. In het voorjaar van 2022 zullen dan alle modellen bij de dealers verkrijgbaar zijn.

De vanafprijs voor de nieuwe T-Roc met 1.0 TSI-motor bedraagt 23.495 euro (incl. BTW); de prijzen voor de nieuwe T-Roc Cabriolet beginnen bij 31.850 euro (incl. BTW) in de Style-uitrustingslijn met de 1.0 TSI-motor.
*Duitse markt

Maak alvast je afspraak bij één van onze Volkswagen verkopers

Foto 1 / 1