SEAT

Wat is een PHEV?

Elektrisch + benzine = meer power

PHEV staat voor Plug-in Hybrid Electric Vehicle en betekent dat de auto voorzien is van zowel een benzine- als een elektromotor. Met de nieuwe SEAT Tarraco PHEV kies je zelf of je elektrisch of op benzine rijdt, óf beide energiebronnen tegelijk gebruikt. Rij tot 48 kilometer¹ op enkel de elektrische motor en bespaar op je verbruikskosten. Gebruik je beide energiebronnen tegelijk, dan heb je 245 pk tot je beschikking en rijd je tot 700 kilometer¹. Opladen gaat via een laadpaal, maar de auto laadt ook zelf bij tijdens het remmen.

Tanken in je pyjama

Opladen is easy en kan op verschillende manieren: thuis aan het stopcontact, thuis aan een lader, in de stad aan een openbare laadpaal of een snellader onderweg. De Tarraco PHEV laadt zelfs op terwijl je remt. Laad je de Tarraco PHEV aan een thuislader of openbare laadpaal op, dan zit de accu binnen 4 uur weer helemaal vol.

Motorisering

Het beste van twee werelden in één auto. De SEAT Tarraco PHEV combineert een 85 kW sterke elektrische motor, met een 1.4 liter TSI motor. Het resultaat is een gecombineerd vermogen van 180 kW/245 pk.

Remmen en laden

De Tarraco PHEV heeft een regeneratief remsysteem: als je remt, laad je de accu weer een klein beetje bij. Een makkelijke manier om nét dat beetje extra uit je range te halen.

Actieradius

Waar wil je heen? De Tarraco PHEV kent geen grenzen. Met de elektrische motor rijd je zo'n 48 km¹ volledig emissievrij. Wil je verder? Met de brandstofmotor erbij heb je een gecombineerde range van 700 km¹.

Altijd verbonden

Favoriete playlist luisteren? Naar je bestemming navigeren? Makkie, met het 9.25" infotainmentsysteem. En met SEAT CONNECT ben je overal met je auto verbonden.

De voordelen

Goedkoop en duurzaam rijden

Milieubewust, én bespaar geld tijdens je dagelijkse ritje naar werk of de supermarkt. De SEAT Tarraco PHEV verbruikt een stuk minder benzine dan auto met alléén een verbrandingsmotor. Hij verbruikt zelfs helemaal niets als je alleen de elektromotor gebruikt. De Tarraco PHEV heeft namelijk een gemiddeld verbruik van slechts 1,8-1,9 l/100 km¹, volgens de WLTP-testcyclus, en stoot daarmee ook aanzienlijk minder CO₂ uit.

Meer weten over de Tarraco?

Dynamisch. Gedurfd. En indrukwekkend. Dat is de Tarraco. Ontdek z'n look - binnenkort is het misschien ook wel jouw look.

Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag. De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.