Volkswagen Bedrijfsvoertuigen

De Caddy California is gebaseerd op de nieuwe, vijfde Caddy-generatie. Daarmee is hij de eerste camper die gebruikmaakt van de constructieve voordelen van het modulaire MQB-platform voor dwars ingebouwde motoren: de nieuwste technologieën en extra ruimte. De 4.501 mm lange Caddy California komt nog in 2020 op de markt; een versie met een verlengde wielbasis volgt in 2021 (lengte: 4.853 mm). Het achterste deel overtuigt met een tot in het kleinste detail uitgekiende camperuitrusting, inclusief een nieuw uitklapbaar bed. De constructie met schotelveren en hoogwaardige matras biedt hetzelfde goede slaapcomfort als de bedden in de T6.1 California en Grand California. Met 1.980 x 1.070 mm is het bed zeer groot. In dichtgeklapte toestand wordt het ingekort tot een derde en ligt het compact boven de kofferruimte. Terwijl de tweede zitrij in de voorganger deel uitmaakte van de bedconstructie, is dit nu niet meer het geval. De stoelen van de tweede rij kunnen daarom voor de reis in een handomdraai worden verwijderd. Zo beschikt de Caddy California ook op dit vlak over aanzienlijk meer opbergruimte.

Caddy California

Voor het eerst met een panoramadak van 1,4 m²

De Caddy California kan optioneel met een groot panoramadak worden geconfigureerd. Het glazen dak van 1,4 m² biedt 's nachts zicht op de sterren en overspoelt het interieur overdag met licht. VW Commercial Vehicles heeft het praktische opbergzaksysteem op de achterste zijruiten verder ontwikkeld, waardoor aan elke kant gebruiksvoorwerpen tot vijf kilo kunnen worden opgeborgen. Ook het verduisteringssysteem met lichte stoffen gordijnen werd verder geperfectioneerd. 

Caddy California
Caddy California
Caddy California
Caddy California
Caddy California
Foto 1 / 1

Nieuwe minikeuken maakt de compacte camper nog veelzijdiger

Een nieuwigheid en een uniek opvallend kenmerk in deze camperklasse is de optionele minikeuken van de Caddy California. Deze is bevestigd aan de linkerwand van de laadruimte onder het bed en kan naar achteren uitgetrokken worden als de achterklep openstaat. Zo beschermt de achterklep ook tegen regen tijdens het koken; tegelijkertijd zorgt het gebruik achter het voertuig voor een optimale toegang met volledige stahoogte. De nieuwe minikeuken bestaat uit twee uittrekelementen. In het bovenste is een gasfornuis met één pit inclusief windscherm en een praktisch opbergvak geïntegreerd. Het onderste uittrekelement omvat een besteklade en extra opbergruimte voor kookgerei en voorraad. In het achterste gedeelte van de keuken bevindt zich een veilig afgesloten box (met bodemventilatie) voor de gasfles (vulgewicht ca. 1,85 kg). Als de Caddy California de minikeuken aan boord heeft, wordt hij ‘veredeld’ met een goedkeuring als motorhome.

Caddy California
Nieuwe app California on Tour

De nieuwe, gratis app California on Tour sluit perfect aan bij de digitale dienstenwereld van de Caddy California. De app, die ontwikkeld werd voor Apple- en Android-smartphones, biedt onder andere informatie over campings en standplaatsen, campingwinkels, water- en afvalafvoerstations, diverse vrijetijdsactiviteiten (zoals sightseeing of fietsverhuur) of de techniek van de Caddy California. De app kan worden gebruikt in combinatie met alle VW Commercial Vehicles-kampeerwagens.

Geassisteerd rijden en manoeuvreren

Tot de belangrijkste technologische nieuwigheden van de Caddy California behoren progressieve rijhulpsystemen zoals Travel Assist, een systeem voor semiautomatisch rijden over het volledige snelheidsbereik. Net zo innovatief: de Trailer Assist voor semiautomatisch en dus kinderlijk eenvoudig manoeuvreren met een aanhangwagen. In totaal zullen 19 verschillende rijhulpsystemen beschikbaar zijn voor de Caddy California.

Duurzame motoren en optionele vierwielaandrijving

De nieuwe turbodieselmotoren (TDI) van de Caddy California zijn bijzonder duurzaam. Dankzij een dubbele SCR-katalysator en de daaruit voortvloeiende dubbele AdBlue-injectie, het zogenaamde twindosing, wordt de uitstoot van stikstofoxide (NOx) aanzienlijk gereduceerd in vergelijking met de vorige generatie. Bij de marktintroductie zullen de TDI-motoren beschikbaar zijn in twee vermogensniveaus, van 55 kW (75 pk) en 90 kW (122 pk). De efficiëntie van de TDI-motoren wordt verder verbeterd door het nieuwe koetswerkdesign van de Caddy California. Hoezo? De Cx-waarde (voorganger: 0,33) kon tot 0,30 worden teruggebracht, een referentiewaarde in deze voertuigklasse. Belangrijk voor iedereen die ook weg van de gebaande paden wil kamperen: net als de Caddy Beach zal ook de Caddy California beschikbaar zijn met vierwielaandrijving (4MOTION) als alternatief voor de standaard voorwielaandrijving.